Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Λάβαμε και δημοσιεύουμε..

"Καλλικράτης.... και Μεσολόγγι
Η προσπάθεια που ξεκίνησε η κυβέρνηση, ακολουθώντας εξ’ άλλου και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και αφορά την νέα αρχιτεκτονική της αποκεντρωμένης διοίκησης στη χώρα μας, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους καθώς πιστεύουμε ότι θα αποβεί προς όφελος της λειτουργίας του Ελληνικού κράτους. Λέμε ναι, στην θεμελίωση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης που σημαίνει αυτοδιάθεση και οικονομική αυτοτέλεια. Λέμε ναι, στην ρήξη με το συγκεντρωτικό κράτος. Λέμε ναι, σε ο,τιδήποτε είναι προοδευτικό και απευθύνεται στην εξυπηρέτηση του Έλληνα πολίτη.
Είμαστε σύμφωνοι με την νέα διαμόρφωση των Δήμων, τις νέες αρμοδιότητες που θα λειτουργήσουν προς όφελος της αναπτυξιακής άνθισης των ΟΤΑ και θα τους καθιστά απελευθερωμένους από τις εκάστοτε διαθέσεις της κεντρικής κυβέρνησης. Η οικονομική αυτάρκεια και η εξασφάλιση οικονομικών πόρων αποτελούν καθοριστικές προϋποθέσεις.
Ακόμη και αν διαφωνεί κανείς με κάποιες επιμέρους πτυχές του «Καλλικράτη», όλοι τελικά συμφωνούν με την βασική παραδοχή που έκανε πρόσφατα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός, λέγοντας ότι: «η ρίζα για τα κακά που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, δεν βρίσκεται μόνο στην οικονομία, αλλά στον τρόπο της διακυβέρνησης και στη διαφθορά», αιτιολογώντας την αναγκαιότητα για την μεταρρύθμιση. Πιστεύουμε ότι ο «Καλλικράτης» θα αποτελέσει μία νέα τομή στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, σηματοδοτώντας όχι πλέον ρητορικά αλλά ουσιαστικά την νέα μεταπολίτευση.
Το Μεσολόγγι, ως πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, διαθέτοντας το απαραίτητο Επιστημονικό και Πολιτικό προσωπικό, θα πρέπει στην νέα τάξη πραγμάτων για την τοπική αυτοδιοίκηση και την αιρετή περιφερειακή διοίκηση να διαμορφώσει τις εξελίξεις και να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.
Δυστυχώς για την πόλη μας και με μεγάλη μας λύπη, διαπιστώνουμε ότι η Δημοτική μας αρχή ακολουθεί μοναχικούς δρόμους, αγνοεί την πραγματικότητα (δάνεια, κατασχέσεις, αναθέσεις, χρέη) και με παραπλανητικά επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθεί ανεπιτυχώς να την εξωραΐσει. Η ζωή στην πόλη ολοένα και δυσκολεύει, ενώ οι στάσεις, οι συμπεριφορές και οι αισθητικές παρεμβάσεις της Δημοτικής αρχής προσπαθούν να μας συνηθίσουν με κάθε τρόπο στην «ασχήμια». Τώρα πλέον όλοι γνωρίζουμε γιατί δε μας ταιριάζει, γιατί δεν μας εκφράζει και τελικά γιατί δεν μας αξίζει, η συγκεκριμένη Δημοτική αρχή. Η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη και τα σημάδια της εγκατάλειψης προκαλούν αγανάκτηση αλλά και λύπη σε όλους τους κατοίκους.
Ο τρόπος διοίκησης, εγκλωβισμένος στις πρακτικές, αντιλήψεις και λειτουργίες από το παρελθόν (απλήρωτοι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, εργασίες χωρίς παραστατικά κ.α.), αντί για λύσεις προσθέτει και συσσωρεύει τα προβλήματα, οδήγησε δυστυχώς το Μεσολόγγι στην μιζέρια και στην παρακμή. Το σημαντικό είναι ότι το Μεσολόγγι συνειδητοποίησε επιτέλους, ότι δικαιούται και αξίζει κάτι πολύ καλύτερο και πολύ περισσότερο. Η νέα δεκαετία, θα πρέπει να ενεργοποιήσει και να φέρει τον πολίτη στο προσκήνιο, ώστε να έχει ουσιαστική και ισότιμη συμμετοχή στις αποφάσεις για την λειτουργία της πόλης. Η εξουσία θα πρέπει να ασκείται με συμπρωταγωνιστές τους πολίτες και να κυριαρχεί παντού η διαφάνεια και η αξιοκρατία.
Πολιτική δεν είναι να κάνεις τα αυτονόητα ή «μερεμέτια», αλλά οι τομές και οι γενναίες αποφάσεις, με διορατικότητα και χωρίς ιδιοτέλεια. Είναι η διαρκής αναζήτηση για μια καλύτερη ζωή, μια καλύτερη πόλη, μια καλύτερη χώρα. Πολιτική είναι η σύγκρουση με το παρελθόν και τα κατεστημένα συμφέροντα προς το δημόσιο όφελος.
Η νέα αρχιτεκτονική των ΟΤΑ, δημιουργώντας ένα νέο διευρυμένο Δήμο Μεσολογγίου, θα πρέπει να αναδείξει και να απελευθερώσει όλες τις υγιείς παραγωγικές, πνευματικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές δυνάμεις της περιοχής μας. Τέτοιες δυνάμεις, διαθέτει ο νέος Δήμος μας και είναι ισχυρές. Αρκεί μόνο να ενεργοποιηθούν καθώς οι αγωνίες και οι διεκδικήσεις τους, μπορούν να εκφράσουν ένα νέο σύγχρονο πρόσωπο για το μελλοντικό Δήμο Μεσολογγίου.

Μεσολόγγι, 30-3-2010

Γιάννης Τέγας
Δημοτικός Σύμβουλος
Μεσολογγίου Διαβάστε περισσότερα »...

Ποιός απο τους προστάτες θα μας προστατεύσει;

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε καταγγελία στην Τροχαία από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου. Ο λόγος για τον οποίο έγινε η καταγγελία είναι η καθημερινή παραβίαση του πεζόδρομου από οχήματα που περνούν και παρκάρουν εκεί, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών μας. Το οξύμωρο της υπόθεσης αυτής είναι ότι ορισμένοι από αυτούς τους ανεύθυνους οδηγούς είναι γονείς μαθητών του Σχολείου…… Τα συμπεράσματα δικά σας! Διαβάστε περισσότερα »...

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Εν όψει κρίσιμων αποφάσεων

Γενικότερα στην χώρα τα αίτια της κρίσης είναι γνωστά. Εντοπίζονται στην μακρά περίοδο διαφθοράς και συγκάλυψης, την μετριοκρατία και τον νεποτισμό. Η εκχώρηση κρίσιμων τομέων σε εξωπολιτικές και εξωθεσμικές ομάδες περιόρισε την ιστορική αίσθηση στις ντόπιες ηγεσίες, τους αφαίρεσε την ικανότητα ανάληψης ρίσκου και, το κυριότερο, την φιλοπατρία, που έθετε το συμφέρον της χώρας υπεράνω κομματικού και προσωπικού συμφέροντος. "Οι πολυεθνικές αποφασίζουν κάθε λεπτό, ενώ οι πολίτες κάθε τέσσερα χρόνια, δυστυχώς", λέει ο Νόαμ Τσόμσκι. Προσοχή λοιπόν έρχονται νέα δεδομένα στην αυτοδιοίκηση που απαιτούν σοβαρές συζητήσεις και αποφάσεις. Διαβάστε περισσότερα »...

Οφείλουμε μια διευκρίνηση

Επιχειρήσαμε μια σφυγμομέτρηση με αρκετούς συνεργάτες, εν όψει δημοτικών εκλογών αλλά δεν δώσαμε τα στοιχεία του δεύτερου μέρους, περί προσώπων. Δεν τα δώσαμε για τον απλούστατο λόγο πως δεν ξεκαθάρισαν τα νέα δεδομένα της διοικητικής μεταρρύθμισης. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε διάφορες σφυγμομετρήσεις είναι εντελώς αναξιόπιστα και άνευ σημασίας, με την έννοα ότι περιορίζονται αναγκαστικά στον μικρόκοσμο του Μεσολογγίου, της Ναυπάκτου, του Αιτωλικού κλπ. Από τον κόσμο δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιηθεί οι αλλαγές που επιφέρει η μεταρρύθμιση. Θα επανέλθουμε συντόμως στο θέμα. Διαβάστε περισσότερα »...

Ο… «πάσσαλος» την έκανε και στο Χρυσογελέικο!!

Αγνόησε, όσον αφορά την πιστοποίηση της Νομαρχίας, για την υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ, τον Νόμο 3316/2005. Δεν έκανε δηλαδή διαδικασία ανάθεσης με τον Νόμο περί μελετών αλλά με τον Νόμο περί προμηθειών (τα Εντελλόμενα πώς πλήρωσαν;). Στην περίπτωση του Χρυσογελέικου δεν έκανε ανοιχτό διαγωνισμό για την μελέτη, βάσει του Ν. 3316/2005, ενώ αγνόησε παληότερη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, επί Σταμάτη, για παραχώρηση αυτού του θαυμάσιου κτηρίου στην Διεθνή Ακαδημία Ελευθερίας. Για κάθε έργο πάντοτε υπάρχει σκοπός αλλά ο «πάσσαλος» το ενέταξε γενικώς στον πολιτισμό!! Είναι γνωστό πλέον σε όλους πως στο Μεσολόγγι, στα πλαίσια της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας, θα γίνουν πάνω από 20 μουσεία των Φιλελληνικών χωρών. Ήδη απάντησαν θετικά η Κύπρος, η Γαλλία και η Γερμανία. Συντόμως η Αγγλία, η Σουηδία, η Ελβετία… Μάλιστα ο Γερμανός πρέσβυς ανέλαβε ο ίδιος την υπόθεση μουσείου της χώρας του και πιέζει να υποδείξουμε κτήριο. Άλλαι όμως αι βουλαί «πασσάλου»!! Διαβάστε περισσότερα »...

Σεμινάριο στον Γιωργάκη

Πληρώνουμε και ιδιαίτερα μαθήματα στον Γιωργάκη. Να δούμε πόσο τελικά θα κοστίσει στην χώρα η δια βίου μάθηση του ..γόνου;.. Διαβάστε περισσότερα »...

Κύριον Αβόλευτο

Αν δεν γνωρίζεις ποιοι ακριβώς γράφουν στις διάφορες ιστοσελίδες ή blogs είναι συνετό για σένα να μην στοχοποιείς ανθρώπους, γιατί μπορεί να σου ζητήσουν δια ζώσης τον λόγο και μάλιστα ζωηρώς… Διαβάστε περισσότερα »...

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου

Δελτίο Τύπου
Την Παρασκευή 19/3/10, η Σερβική αποστολή της Εθνικής Ομάδας Κανόε-Καγιάκ Ήρεμων Νερών ολοκλήρωσε την χειμερινή της προετοιμασία, στον λιμνοθαλασσιακό μας χώρο.
Την ομάδα αποτελούσαν 6 αθλητές και 2 συνοδοί-προπονητές (Στην πάνω φωτο η Σερβική αποστολή με αθλητές του Ν.Ο.Μ., λίγο πριν την αναχώρησή τους). Η Σέρβικη αποστολή παρέμεινε για 55 ημέρες σε ξενοδοχείο της περιοχής και για κάποιο διάστημα προπονούνταν μαζί με την αντίστοιχη Ελληνική Εθνική Ομάδα, η οποία έχει επίσης επιλέξει τα νερά μας για την χειμερινή της προετοιμασία και η οποία βρίσκεται ξανά στην πόλη μας για ένα δεύτερο προπονητικό εικοσαήμερο (Στην κάτω φωτο στιγμές προπόνησης της Εθνικής μας). Οι αποστολές αυτές χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Μεσολογγίου.
Η παρουσία των αποστολών αυτών είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα μέλη και τους μικρούς αθλητές του Ναυτικού μας Ομίλου, γιατί τους δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να προπονηθούν δίπλα σε μεγάλους αθλητές του συγκεκριμένου αθλήματος, με παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις.
Η Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού βρίσκεται πλέον στον πανευρωπαϊκό προπονητικό χάρτη (Κωπηλασίας και Κανόε-Καγιάκ ήρεμων νερών) και συγκρίνεται με την Αττάλεια της Τουρκίας και την Σεβίλλη της Ισπανίας, οργανωμένοι προορισμοί με μακρά παράδοση στον τουρισμό, των οποίων οι υποδομές απέχουν έτη φωτός από τις δικές μας… Παρ' όλα αυτά, με στοχευμένες κινήσεις μικρού κόστους και διεθνείς δημόσιες σχέσεις, καταφέραμε να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον των ξένων αθλητικών ομάδων.
Ήδη έχει εκδηλωθεί ανάλογο ενδιαφέρον από Γερμανούς και Πολωνούς .
Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική έκδοση του Ν. Ο. Μεσολογγίου (cd) που θα παρουσιάζει διεθνώς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Το cd αυτό, μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ, θα σταλεί στις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες.
Τελειώνοντας, σας ενημερώνουμε ότι μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Μ στο λιμάνι έχουν προγραμματιστεί έργα, στον υπό παραχώρηση χώρο μας, για την ανάπτυξη της Ιστιοπλοΐας, του τουριστικού Καγιάκ και της Κωπηλασίας, μέσω ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων. Επίσης, το τριήμερο 6-8 Αυγούστου 2010 θα πραγματοποιηθεί στην λιμνοθάλασσα μας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης sprint, σε συνεργασία του Ν.Ο.Μ με την Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ, που θα αποτελέσει το μεγαλύτερο ίσως αθλητικό γεγονός για την Δυτική Ελλάδα.
Θα συμμετάσχουν 350 αθλητές με 1000 συνοδούς, πλέον των επισκεπτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας οικονομία (στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε).
Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου θα συνεχίσει παντοιοτρόπως την προσπάθεια για την συνολική ανάπτυξη της περιοχής, πιστός στο δόγμα ότι ο οικοτουρισμός είναι μονόδρομος .

                                                         Εκ του Ν.Ο.Μ. Διαβάστε περισσότερα »...

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Γιατί τέτοια αφροσύνη η …Φρόσω;

Δεν καταλάβαμε γιατί η κα Φρόσω Δελή πανηγύρισε τόσο πολύ και κακαριστά την επιτυχία (Leader Αλιείας) της «ΕΤ.ΑΝ.ΑΜ.» (Εταιρεία Ανάπτυξης Αμβρακικού), που είναι καθαρά ηπειρώτικη πρωτοβουλία και συμφερόντων της ίδιας περιοχής από χρόνια; Το 90% των χρημάτων θα πάει κατά Πρέβεζα μεριά, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν με την «εμπνευσμένη» αρπαγή της «Τριχωνίδα Α.Ε.» από τους Μακρύνιους. Τα λεφτά τότε κατέληξαν κατά 95% στην Ευρυτανία!! Στην πιάτσα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, κα Φρόσω, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλ/νίας αγνοείται και ευτυχώς, γιατί αν η Νομαρχία μας κατόρθωνε πολιτικο-παρασκηνιακά να αποκλείσει από το Leader Αλιείας την «Αιτωλική Αναπτυξιακή», ο Νομός δεν θα έπαιρνε ούτε ένα Γιούρο, με δεδομένο την γελοία πρόταση που κατέθεσε η ΑΝ.ΑΙΤ.! Στην περίπτωση της «ΕΤ.ΑΝ.ΑΜ.», η εμπλοκή τής Νομαρχίας είναι λόγω γειτνίασης και μόνο. Παρασύρθηκα όμως! Το θέμα δεν είναι τι λέω εγώ αλλά ο …«πάσσαλος»!!

Σ.Σ.1: Γνωρίζουμε ότι η κα Φρόσω ζητούσε επί μέρες, πριν βγάλει το πανηγυρικό δελτίο τύπου της, να την πληροφορήσουν οι Ηπειρώτες, που ήταν επιφυλακτικοί ως προς τις ενστάσεις, τι ακριβώς έγινε; Φανταστείτε πόσο παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην «ΕΤ.ΑΝ.ΑΜ.», ως …Αντιπρόεδρος!
Σ.Σ.2: Ως μανατζαρίνα του Νομού μας, δεν ώφειλε να πει και ένα μπράβο στην «Αιτωλική Αναπτυξιακή», που έφερε 100% χρήμα στην περιοχή; Διαβάστε περισσότερα »...

Κο Αναγνόπουλο

Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξή σας και τις αοριστολογίες που καταθέσατε, πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι ο Φορέας Διαχείρισης συμμετέχει εκ του Νόμου στο πρόγραμμα Leader Αλιείας, που θα διαχειριστεί η «Αιτωλική Αναπτυξιακή». Όσο και αν προσπαθείς δεν θα μπορέσεις σε καμμιά περίπτωση να κάνεις προσωπική πολιτική. Καταλαβαίνουμε την στενοχώρια σου (ως συντάξας την απορριφθείσα πρόταση της ΑΝ.ΑΙΤ.) και την απολαμβάνουμε σε βαθμό αιδοιολειχίας, θα λέγαμε! Είσαι υποχρεωμένος εκ του Νόμου να …σκύψεις στο πρόγραμμα και να λειτουργήσεις χωρίς “focus groups”… Διαβάστε περισσότερα »...

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Ο «πάσσαλος» για.. Δήμαρχος;

Ήρθε αλεξιπτωτιστής στην Θεσσαλονίκη από Ιταλία και ως τέτοιος (εξελέγη τελευταίος) στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στην μέχρι τώρα θητεία του ουδέποτε τον ακούσαμε να τοποθετηθεί για μικρό ή μεγάλο ζήτημα του Μεσολογγίου ή της περιοχής. Ο ορισμός τού υποτακτικού και του καιροσκόπου. Τα τεχνικά προγράμματα που υπογράφει μόνο γέλιο προκαλούν στους ειδικούς αλλά και ζημιά στον Νομό. Στις αναθέσεις κατέρριψε το ρεκόρ Σταμάτη. Πάμπολλα έργα-φάκελλοί του έχουν επιστραφεί από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος (μετά μιλάμε για απορρόφηση κονδυλίων). Παντελώς ανίδεος σε όλες τις διαδικασίες (Νοσοκομείο, Ο.Σ.Κ. κ.ά) αλλά expert στις προσωπικές του υποθέσεις (τακτοποίησε το προσωπικό του ζήτημα στην «αιγιαλίτιδα ζώνη»). Ακόμη δεν έχει αντιληφθεί την διαφορά του πολιτικώς υπευθύνου απ’ αυτήν του υπαλλήλου. Είναι δε παροιμιώδης η ανεπάρκειά του στην Νομαρχία, με το να μεταβιβάζει άνευ αναστολών τις ευθύνες στους υφισταμένους του και να τους ταλαιπωρεί αφάνταστα. Προσφάτως, εκτός από τον Γ.Ο.Κ., ανακάλυψε και τα σκόπιμα δημοσιεύματα, συμφώνως με τα οποία η τοπική κοινωνία τον περιμένει σαν δροσοσταλίδα… Για όσους δεν κατάλαβαν, πρόκειται για τον Χρηστάκη τον Πετρόπουλο. Διαβάστε περισσότερα »...

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ενδιαφέρουσα ημερίδα στο Ευηνοχώρι.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα με πρωτοβουλία της Ε.Α.Σ Μεσολογγίου-Ναυπακτίας, με θέμα "Προοπτικές καλλιεργειών 2010", πραγματοποιήθηκε στο Ευηνοχώρι, στις 5-3-2010, ημέρα Παρασκευή.
Ο Πρόεδρος της Ενώσεως, Παναγιώτης Ζωγράφος, αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για το μέλλον των καλλιεργειών στην περιοχή μας.
Έκανε ανασκόπηση των μέχρι σήμερα γνωστών δυναμικών καλλιεργειών (βαμβάκι, καλαμπόκι, τριφύλλι, εσπεριδοειδή, ελιά) και αναφέρθηκε στην προοπτική πιλοτικής καλλιέργειας του κηπευτικού iceberk (είδος μαρουλιού που αντέχει μέχρι τους +2ο C), το οποίο θα είναι 100% εξαγώγιμο.
Το συγκεκριμένο είδος θα καλλιεργηθεί πιλοτικά στην Παρευήνιο περιοχή και Παραχελωίτιδα, μετά από σύμβαση με την Γαλλική πολυεθνική BONDUELLE, σε καθεστώς συμβολαιακής γεωργίας και μετάδοση τεχνογνωσίας σε επιλεγμένους αγρότες-καλλιεργητές.
Η γαλλική πολυεθνική είναι κολοσσός στην παραγωγή και διακίνηση τροφίμων παγκοσμίως.
Στην ημερίδα αυτή, τον Πρόεδρο πλαισίωσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Σ και όλο το στελεχιακό δυναμικό της οργάνωσης.
Προσεκτικώς και μεθοδικώς υλοποιείται ένα καθαρώς αναπτυξιακό σχέδιο πραγματικής οικονομίας, που θα βγάλει όλη την περιοχή από το τέλμα της υπανάπτυξης.
Η βαθύτατη κρίση της χώρας, αποτελεί για την Ε.Α.Σ ευκαιρία αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και καλεί τους αγρότες να ανταποκριθούν θετικώς στην σημερινή δύσκολη συγκυρία.
Η Διοίκηση και τα στελέχη της Ε.Α.Σ θα είναι κοντά τους.
Με την ευκαιρία αυτή, γνωστοποιούμε ότι εγκαταστάθηκε ο εργολάβος που θα κατασκευάσει το εργοστάσιο βιολογικών ζωοτροφών, στην θέση Βάλισσα του Δ.Δ. Λεσινίου Οινιάδων.
Επίσης έχουν προχωρήσει σημαντικώς οι ανάλογες διαβουλεύσεις και διαδικασίες για την δημιουργία μονάδος παραγωγής αλεύρου από ειδικό καλαμπόκι, που θα χρησιμοποιείται στην παραγωγή chips.
Η Ε.Α.Σ θα συμβληθεί για τον σκοπό αυτό με μεγάλη εταιρεία διακίνησης ανάλογων προϊόντων.
Συντόμως θα λειτουργήσει γραμμή συσκευασίας και τυποποίησης βιολογικού ελαιολάδου.
Αναμένονται οι σχετικές εγκρίσεις από Νομαρχία Αιτωλ/νιας και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Εκ του γραφείου τύπου της Ε.Α.Σ Διαβάστε περισσότερα »...

Που το πάει ο Καρκανιάς ;

O κ. Κώστας Καρκανιάς, αν δεχτούμε την καλή του διάθεση για προσφορά στον τόπο, γνώριζε και γνωρίζει ότι ο Παναγιωτάκης ο Κοντός, ο εκ Γουριάς, είναι πολέμιος του Μεσολογγίου, στο ζήτημα του Πανεπιστημίου και όχι μόνο!
Γνωρίζει βεβαίως ότι οι Αγρινιώτες τον ξήλωσαν, ως άχρηστο πλέον, στην Νέα Πασοκική Τάξη Πραγμάτων και ειδικά μετά την εμπλοκή του στο νέο Βατοπέδιο, όπως χαρακτηρίζεται η υπόθεση του "Χατζηκώστα", αντικαθιστώντας τον με τον Γιάννη Βαϊνά κ.α.
Επιπλέον γνωρίζει ότι οι κ. κ. Πρεβεζάνος και Αναγνωστόπουλος είναι επίσης εχθρικοί στην διεκδίκηση Πανεπιστημίου.
Γιατί αδρανεί, όταν όλοι οι φορείς της πόλης στηρίζουν αναφανδόν την προσπάθειά του; Μήπως παίζει προσωπικά παιχνίδια;
Η υπομονή μας αρχίζει να εξαντλείται, κυρ-Κώστα ! Διαβάστε περισσότερα »...