Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ξεκινά η υποχρεωτική υποβολή μηνιαίων δελτίων παραγωγής αλιευμάτων από ιδιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών ολικού μήκους μικρότερου των 10 μ.








ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016
Δελτίο Τύπου

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την αριθμ. 776/17351/10-02-2016 εγκύκλιο της Διεύθυνσης Ελέγχου αλιευτικών Δραστηριοτήτων και Προϊόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τίθεται σε υποχρεωτική παραγωγική λειτουργία η εφαρμογή «Μηναία Δήλωση Παραγωγής» του Ολοκληρωμένου Συστήματος Παρακολούθησης και Καταγραφής Αλιευτικών Δραστηριοτήτων (ΟΣΠΑ).
Υπόχρεοι υποβολής του μηνιαίου δελτίου είναι οι πλοιοκτήτες των επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών με ολικό μήκος μικρότερο των 10 μέτρων, εκτός των σκαφών που τηρούν ήδη ηλεκτρονικό ημερολόγιο.
Τα μηνιαία δελτία παραγωγής, υποβάλλονται, μέχρι τις 3 του μήνα που έπεται του μήνα αναφοράς, στις Υπηρεσίες Αλιείας των ΠΕ στις οποίες τηρείται ο φάκελος του σκάφους.
Μηνιαία δελτία πρέπει να υποβάλλονται ακόμη και εάν δεν υπάρχει παραγωγή το μήνα αναφοράς ή και καθόλου αλιευτική προσπάθεια.
Η υποβολή μπορεί να γίνει είτε αυτοπροσώπως από τον ιδιοκτήτη του αλιευτικού σκάφους ή εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του, είτε με αποστολή μέσω ταχυδρομείου, φαξ ή email.
Τα δελτία παραγωγής τόσο για το σύνολο του έτους 2015 η οποία θα υποβληθεί σε ένα δελτίο, όσο και για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2016 θα πρέπει να υποβληθούν από τους υπόχρεους ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών, μέχρι τις 3 Μαρτίου 2016.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υπόχρεοι ιδιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών να απευθύνονται στα κατά τόπους τμήματα αλιείας των Περιφερειακών Ενοτήτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου