Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Ποιοι κλείνουν τη Μαρίνα Μεσολογγίου;



Τελικά ποιος κλείνει μια επιχείρηση; Εκείνοι οι οποίοι έχουν αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας της και δεν εφαρμόζουν τους νόμους και τους όρους της σύμβασης που έχουν υπογράψει ή το Υπουργείο «τα δήθεν συμφέροντα» και ο «κάποιος» που δεν ονοματίζεται, αλλά είναι εκτός διοίκησης τα τελευταία χρόνια και υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικά του συμφέροντα του, ως ένας εκ των βασικών μετόχων της εταιρείας;
Στην περίπτωση της Μαρίνας Μεσολογγίου παραβιάζεται η κοινή λογική και οι θύτες μετατρέπονται σε θύματα και το αντίστροφο, για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Τέσσερα χρόνια τώρα, δηλαδή από την τροποποίηση της χωροθέτησης που εγκρίθηκε με Υπουργική Απόφαση το 2012, δεν επενδύθηκε ούτε ένα Ευρώ στη Μαρίνα Μεσολογγίου. Και όταν μάλιστα δημοσιευμένοι ισολογισμοί της εταιρείας, καταγράφουν τζίρο άνω των 700.000 Ευρώ ετησίως, χωρίς άδεια λειτουργίας και δίχως να έχει δαπανηθεί ένα Ευρώ για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του έργου. Άρα κάποιοι κονομάνε εκ του ασφαλούς και χωρίς να ελέγχονται από κανένα!
Είναι περιττό να πούμε ότι ούτε οι μέτοχοι επενδύουν, ενώ από τα καθαρά κέρδη της εταιρείας το Λιμενικό Ταμείο, είτε με την μορφή του Νομαρχιακού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας είτε με την τωρινή μορφή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Μεσολογγίου, δεν έχει εισπράξει ούτε ένα Ευρώ ως μέρισμα από τα κέρδη της εταιρείας.
Τι έργο λοιπόν παίζεται εκεί στα νότια προάστια του λιμένα Μεσολογγίου;
Το έργο της αρπαχτής. Το Λιμενικό Ταμείο και στις δύο προαναφερόμενες θεσμικές μορφές, προεδρευόντων των κ.κ. Π. Παπαδόπουλου και Β. Λουκόπουλου στο Νομαρχιακό Λιμενικό Ταμείο, καθώς και των κ.κ. Ν. Καραπάνου (Δημάρχου Μεσολογγίου και προεδρεύοντος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο) και Λ. Βλάχου (νομικού συμβούλου του Δημάρχου Μεσολογγίου), σε αρμονική συνεργασία με τον Ολλανδό μέτοχο κ. Μέννεν, διαχειρίζονται την εταιρεία Μαρίνα Μεσολογγίου Α.Ε. χωρίς να υπάρχει άδεια λειτουργίας και παράγουν «μαύρο» χρήμα. Εξ ου και τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ άνω του 1 εκατ. ευρώ, για εικονικά τιμολόγια του κ. Μέννεν.
Προσφάτως επεμβαίνει η κα. Εισαγγελεύς Μεσολογγίου, ασκεί ποινική δίωξη που βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και διατάσει τη διακοπή πάσης φύσεως εργασιών. Η αρμόδια Αστυνομική Αρχή που στην περίπτωση μας είναι το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου (δια του Υπολιμενάρχη), διαπιστώνει τη συνέχιση των παράνομων εργασιών, ακόμη και μετά την Εισαγγελική εντολή και συλλαμβάνει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Μαρίνας  Ολλανδό μέτοχο κ. Μέννεν και (δυστυχώς) τρείς εργάτες με την διαδικασία του αυτοφώρου.
Το Υπουργείο Τουρισμού μέχρι σήμερα «νίπτει τας χείρας του» και ως άλλος «πόντιος Πιλάτος» ασκεί δευτερεύοντα ρόλο, αν και θα έπρεπε να έχει πρωτεύοντα. Έχοντας από καιρό γνώση της παράνομης λειτουργίας, κωφεύει και δεν διενεργεί ούτε μία αυτοψία ώστε να διαπιστώσει την ανυπαρξία επενδυτικής δραστηριότητας, καθώς και την ύπαρξη παράνομων εμπορικών δραστηριοτήτων. Περιορίζεται στην κοινοποίηση εγγράφων στην εταιρεία Μαρίνα Μεσολογγίου Α.Ε, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, στα οποία αναγνωρίζεται μεν εκ μέρους του η άσκηση παράνομης εμπορικής δραστηριότητας, όμως μέτρα δεν λαμβάνονται! Εύγε σε όλους τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, οι οποίοι εμπράκτως διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον δια της απουσίας τους!
 Οι λιμενάρχες Μεσολογγίου με τη σειρά τους, τόσο ο προηγούμενος όσο και ο νυν, κάνουν «τα στραβά μάτια». Παρατηρούν την παράνομη εμπορική δραστηριότητα, όπως π.χ. την ανέλκυση και καθέλκυση σκαφών, και περιορίζονται σε φιλικές συστάσεις… Το ελληνικό κράτος σε πλήρη λειτουργία, με διαφάνεια, εφαρμογή της νομιμότητας και «χειροπιαστά» αποτελέσματα!
Όσον αφορά του πελάτες της Μαρίνας, αυτοί είναι οι μεγάλοι εξαπατημένοι. Εμπιστεύθηκαν τη διοίκηση του Ολλανδού μετόχου και του Λιμενικού Ταμείου, οι οποίοι με απύθμενο θράσος διαφήμιζαν την παράνομη λειτουργία της Μαρίνας σε τοπικό εβδομαδιαίο φύλλο του Μεσολογγίου. Είναι οι μόνοι που δεν φταίνε και παραμένουν εγκλωβισμένοι και εξαπατημένοι.
Και τώρα που παρενέβη η Εισαγγελέας, κόπηκε το «ζεστό χρήμα» και τελειώνει σε δυο μήνες η σύμβαση, δια μέσου του ίδιου τοπικού εντύπου άρχισαν την προπαγάνδα ψεύδους, με σκοπό να πετάξουν από πάνω τους τις τεράστιες και αποκλειστικές δικές τους ευθύνες.
Ας απαντήσουν, αμέσως ή μέσω του προπαγανδιστικού τους οργάνου, όλοι οι παραπάνω διοικούντες το Λιμενικό Ταμείο και τη Μαρίνα Μεσολογγίου:
Α. Τα 4 τελευταία χρόνια τι έκαναν ώστε να περαιωθεί το έργο της κατασκευής της Μαρίνας; Η σύμβαση που υπέγραψε ο Ολλανδός μέτοχος με το Υπουργείο Τουρισμού, προέβλεπε το έργο να έχει περαιωθεί μέχρι τέλους του έτους, και από το 2012 και μετά δεν έγινε το παραμικρό. Μήπως προσδοκάτε πως το Υπουργείο Τουρισμού θα δώσει νέα παράταση περαίωσης σε έργο που δεν έχει ακόμη αρχίσει και έχοντας την έναρξή του τρία περίπου χρόνια πριν;
Β. Τι έκαναν ώστε να αποκτήσει άδεια λειτουργίας η Μαρίνα;
Γ. Τι λέτε στους εξαπατημένους πελάτες της Μαρίνας, οι οποίοι είναι όμηροι της Εισαγγελικής απαγόρευσης κάθε εργασίας;
Δ. Τι λέτε στους πολίτες του Μεσολογγίου, οι οποίοι και θέσεις εργασίας θα είχαν βρει και εισόδημα θα έπεφτε στον εμπορικό κόσμο της πόλης;
Στο όνομα των δικών σας συμφερόντων, δυσφημίζετε τον τόπο μας και καταστρέφετε μια σημαντική επένδυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου