Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Δυο χρόνια Καραπάνου: Δυο χρόνια ΨΕΜΑΤΑ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ



Βρισκόμαστε ήδη στον 3ο χρόνο της δημοτικής αρχής Καραπάνου και μετά βεβαιότητας αρκούν τρείς μόνο λέξεις για να περιγράψουν και να χαρακτηρίσουν τα πεπραγμένα των δυο περασμένων και χαμένων για το δήμο και τους δημότες ετών. ΨΕΜΑΤΑ – ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ, σε όλους τους τομείς.
“ΨΕΜΑΤΑ: Ο κ. Καραπάνος έχει πάρει διαζύγιο με την ΑΛΗΘΕΙΑ. Εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, έχει εκστομίσει απύθμενα ψεύδη για κάθε μικρό ή μεγάλο θέμα του δήμου. Συνειδητά ψέματα παραπλάνησης, συνοδευόμενα από διαδοχικά ΘΑ και υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα, καθώς και από συκοφαντικές επιθέσεις κατά πολιτών οι οποίοι δεν συντάσσονται με την πολιτική του.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα της αδιαφανούς και αλαζονικής του συμπεριφοράς και πρακτικής είναι, το ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ (τάχα “δημοπρατήθηκε” το Σεπτέμβριο και ας είναι ακόμη στο στάδιο της προένταξης), η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ, τα ΧΑΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ, η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του δήμου, ο δήθεν πακτωλός των εκατομμυρίων τόσο της ΟΧΕ όσο και εκείνων της ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ, η συκοφάντηση της ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ, η λειτουργία του ΧΥΤΑ, η επαναλειτουργία της Αναπτυξιακής Εταιρείας, ο αδιαφανής τρόπος διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Μακρύς ο κατάλογος και ατελείωτος!
“ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ”: Σε ολάκερο το δήμο και σε κάθε Δημοτική Ενότητα ξεχωριστά (Μεσολόγγι – Αιτωλικό – Οινιάδες), μετά από 2 χρόνια αναζητείται ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ, χρήσιμο για τη βελτίωση και την αλλαγή των συνθηκών ζωής των κατοίκων. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ, παρά μόνο τα έργα που συνεχίζονται απο τα προηγούμενα έτη.
Είναι μνημειώδης η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της δημοτικής αρχής Καραπάνου. Ούτε σχεδιάζουν, ούτε ωριμάζουν, ούτε υλοποιούν μικρά και μεγάλα έργα, τόσο από το νέο ΕΣΠΑ όσο και από τη ΣΑΤΑ και τους παρακρατηθέντες πόρους παρελθόντων ετών που έλαβαν τώρα. Δυστυχώς αυτή η δημοτική αρχή αδυνατεί να ολοκληρώσει εγκαίρως ακόμη και τα μισοτελειωμένα έργα που παρέλαβε. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα συμπληρωματικά και δυστυχώς ακόμη ανολοκλήρωτα έργα γύρω από το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Μεσολογγίου, το ΕΠΑΛ Κατοχής, καθώς και τα όσα κωμικοτραγικά ζήσαμε στη φετινή διοργάνωση της δήθεν ΕΚΘΕΣΗΣ.
Όσο για τις μεγάλες προτεραιότητες του δήμου, οι οποίες σχετίζονται με την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όπως η λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου, το Business plan για το λιμάνι, ο Βιολογικός Καθαρισμός του Αιτωλικού, τα αρδευτικά δίκτυα της περιοχής, οι αθλητικές υποδομές κ.α., δυστυχώς βρίσκονται στα αζήτητα… Ταυτόχρονα σημειώνεται η πλήρη απουσία της δημοτικής αρχής, σχετικά με τις διαχρονικές μας διεκδικήσεις για την αυτονομία του Νοσοκομείου και τη λειτουργία ανεξάρτητου ΤΕΙ.
“ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ: Βασική προτεραιότητα λειτουργίας της δημοτικής αρχής είναι η λογική: «ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ» σε όλα τα επίπεδα. Από τις υπηρεσίες του δήμου, στις οποίες το υπαλληλικό προσωπικό έχει πλήρως διαχωριστεί στους «δικούς μας» και τους «άλλους», με ό,τι διαλυτικό αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών, μέχρι τους προμηθευτές, τους καταστηματάρχες και τους τοπικούς εργολάβους. Με την υπογραφή Καραπάνου, έχει στηθεί μια ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ, ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗΣ και ΜΟΙΡΑΣΜΑΤΟΣ δημοτικού χρήματος σε ημέτερους, στο “ΠΡΑΣΙΝΟ”, στα σπασμένα μικρά έργα, στις προμήθειες, στους Παιδικούς Σταθμούς, στην πληρωμή ειδικού συνεργάτη δημάρχου που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, ενώ ετοιμάζεται προς εκποίηση και η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ. Όλα πλέον λειτουργούν «ανταποδοτικά» και με σκοπό την ωφέλεια του ιδίου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο δυστυχώς έχει πλέον μετατραπεί σε διακοσμητικό όργανο διεκπεραίωσης των προειλημμένων αποφάσεων της δημοτικής πλειοψηφίας. Ο κορυφαίος πολιτικός θεσμός της δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο, έχει εσκεμμένα απαξιωθεί και με ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Σημαντικά θέματα δεν έρχονται προς συζήτηση ή μόνο κατόπιν ισχυρής πίεσης, θέματα χωρίς ενημέρωση έρχονται σωρηδόν προ ημερησίας διάταξης, η προσωπική προσβολή και οι ύβρεις από το δήμαρχο συνοδεύουν τον κάθε δημοτικό σύμβουλο που διαφωνεί μαζί του, ενώ τα ψευδή στοιχεία αποτελούν μονίμως τις απαντήσεις του.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας τη φιέστα του δήθεν απολογισμού της χρονιάς που πέρασε και διοργανώνει ο δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου. Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας αυτή την καταστροφική για το δήμο και τους δημότες διετία, η οποία είναι δυστυχώς βέβαιο πως θα συνεχιστεί με νέα ψέματα, υποσχέσεις και ικανοποίηση των “δικών μας παιδιών” μέσω του δημοτικού χρήματος.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ - ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ

1. Μουρκούσης Νικόλαος, επικεφαλής της παράταξης “Συνεργασία Πολιτών”
2. Κατσούλης Παναγιώτης, επικεφαλής της παράταξης “Αλλαγή Πορείας”
3. Παπαδόπουλος Πάνος, επικεφαλής της παράταξης “ Η Κοινωνία Μπροστά”.
4. Τέγας Ιωάννης, επικεφαλής της παράταξης “Σύγχρονη Πόλη”
5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου